Wordt leven onder water voor mensen ooit realiteit? - ICN Solutions

Wordt leven onder water voor mensen ooit realiteit?

De ruimte en de oceanen hebben één ding gemeen: een heleboel onontgonnen gebied. De National Oceanic and Atmospheric Association (NOAA) schat dat, ondanks dat ze meer dan tweederde van het aardoppervlak uitmaken, meer dan 80 procent van de oceanen niet in kaart is gebracht en niet wordt waargenomen. Gelukkig zijn de wonderen van de waterige diepten van de wereld al veel toegankelijker dan de ruimte ooit zal zijn. Zal het sci-fi idee van een onderzees bestaan ooit werkelijkheid worden?

Tegenwoordig valt onderwaterarchitectuur over het algemeen onder het domein van gastvrijheid, met luxe hotels, villa’s en restaurants verspreid over de oceanen van de wereld. Maar omdat bevolkingsgroei en stedelijke ontwikkeling de grenzen van het leven op het land op de proef stellen, biedt de zee wellicht nieuwe mogelijkheden voor de steden van morgen. Bezoek enkele van ’s werelds meest fantasierijke onderzeese constructies, samen met een paar concepten voor stedelijke onderwatercentra van de toekomst.

Onderwaterhotelvilla op de Malediven

Als je $50.000 over hebt, kun je je een nacht veroorloven in Conrad Muraka op de Malediven, een villa met twee verdiepingen die boven en onder het oppervlak van de Indische Oceaan ligt. De structuur van 600 ton werd in Singapore gebouwd van acryl dat werd geleverd door een Japanse aquariumfabrikant; het werd op een aangepast schip naar de Malediven vervoerd, waar het werd ondergedompeld en op zijn plaats werd vastgezet door betonnen palen. Het hotel heeft zelfs zeebiologen in dienst om ervoor te zorgen dat de villa de impact op het omringende koraal waarnaar het vernoemd is, minimaliseert.

Drijvende villa’s in Dubai

De ultraluxe Floating Seahorse-villa’s liggen ongeveer 4 mijl uit de kust van Dubai en markeren de eerste keer dat huiseigenaren daadwerkelijk een perceel in de oceaan kunnen kopen. Ontwerpbureau Kleindienst Group zegt dat het project het resultaat is van meer dan 5000 uur onderzoek en 13.000 uur ontwerp en engineering; 80 villa’s naderen hun voltooiing. De hoofdslaapkamers bevinden zich onder water en bieden uitzicht op een kunstmatige koraaltuin van 500 vierkante meter – een beschermd gebied dat bedoeld is om de bedreigde zeepaardjespopulatie te helpen herstellen. Bewoners genieten van een drijvend bed en observatiedek boven water.

Onderwaterkassen in Italië

Italiaanse duikers van de Ocean Reef Group hebben ’s werelds eerste onderwaterkassen gebouwd, genaamd Nemo’s Garden, net voor de kust van Noli, Italië. Deze kassen maken deel uit van een experiment om de uitdaging aan te gaan om voedsel te produceren voor de groeiende wereldbevolking nu de watervoorraden schaars worden.

De onderwaterboerderij bestaat uit zes met lucht gevulde doorzichtige plastic pods; binnenin creëren constante temperatuur en vochtigheid en een hoge concentratie koolstofdioxide bijna perfecte omstandigheden voor het verbouwen van gewassen zoals bonen, aardbeien, basilicum en sla. Elke pod heeft sensoren die de temperatuur, verlichting, vochtigheid binnenshuis, koolstofdioxide en zuurstofniveaus bewaken.

Ondergronds hotel in steengroeve in China

Het InterContinental Shanghai Wonderland is een ondergronds hotel in een verlaten steengroeve, ongeveer 20 mijl ten zuidwesten van Shanghai. Van de 18 verdiepingen van het gebouw zijn er 16 ondergronds, met de laagste 2 ondergedompeld in een 33 meter diep aquarium. Het hotel is gebouwd in de zijkant van een steengroeve in het Sheshan-gebergte en wil een thuisbasis zijn voor milieubewuste reizigers. Naast een groen dak is het hotel van plan om zijn eigen aardwarmte en zonne-energie op te wekken om alledaagse functies van stroom te voorzien.

Onderwatermuseum in Egypte

Egypte zweeft al sinds 1996 rond het idee om een onderwatermuseum te bouwen, toen regeringsfunctionarissen nieuwe manieren begonnen te bestuderen om de waardevolle verzonken artefacten van de mediterrane havenstad Alexandrië beter te beschermen. Momenteel worden deze overblijfselen bedreigd door vervuiling van de baai, stroperij, en ankers van vissersboten.

Het plan om het museum te bouwen in het oostelijke havengebied van de Abu Qir-baai van Alexandrië werd ingediend tijdens de revolutie in 2011, maar de besprekingen werden in 2013 hervat. Als het project slaagt, zouden duizenden gezonken schatten voor het eerst in zicht worden gebracht in meer dan 1400 jaar. Egypte hoopt ook dat het museum het toerisme in de havenstad nieuw leven inblaast en verder onderzoek doet naar de oude ruïnes.

Futuristische metropool onder het oceaanoppervlak in Japan

Het Japanse ingenieursbureau Shimizu Corp. heeft een zelfvoorzienende, milieuvriendelijke onderwaterstad van $26 miljard voorgesteld, genaamd Ocean Spiral City. Het ontwerp omvat een toren in een bolvormige metropool die woningen en werkruimtes voor maximaal 5.000 mensen kan huisvesten en een basisstation dat de stad kan voorzien van essentiële hulpbronnen die worden aangedreven door de oceaan, zoals energie, zoet water en voedsel.

De spiraal zou hernieuwbare energie opwekken met behulp van een proces genaamd ocean thermal energy conversion (OTEC), dat het verschil tussen zeewatertemperaturen gebruikt om elektriciteit op te wekken. Schoon drinkwater kan worden geproduceerd via een proces dat membraanontzilting met omgekeerde osmose wordt genoemd. Het bedrijf zegt dat Ocean Spiral City in 2030 klaar kan zijn voor menselijke bewoning.

Onderwater ecodorpen

De Belgische architect Vincent Callebaut heeft zich de toekomst van de mensheid voorgesteld als ‘klimaatveranderingsvluchtelingen’, die leven in appartementencomplexen onder water die bekend staan als ‘oceaankrabbers’ die 3D-geprint zijn van gerecyclede materialen die uit het drijvende afval van de oceaan zijn gehaald. Hij noemde dit project Aequorea, geïnspireerd door de lichtgevende kwal genaamd aequorea victoria, of kristalgelei. Hij stelt zich een duurzame leefomgeving voor met 10.000 woningen, werkruimten, zeeboerderijen, tuinen en gemeenschapsboomgaarden.

Meld u aan voor onze e-mails