Oplossingen en aanwijzingen voor (samen)werken op afstand

Remote toegang tot uw werk


Bedrijven in de maak- en bouwindustrie willen medewerkers steeds vaker op afstand laten werken. Flexibiliteit die besparingen in reistijd en kantoorruimte oplevert. Medewerkers willen buiten de hectische kantooromgeving op het werk focussen. Remote flexwerkers leveren op afstand hun bijdrage, zonder dat er op kantoor van alles voor ze geregeld hoeft te worden. Dit is een trend die al langer speelt, maar die door de coronacrisis is versneld. Hier vindt u onze oplossingen en aanwijzingen voor werken op afstand.

Tot 30 juni 2020 biedt Autodesk klanten de mogelijkheid om gratis met BIM 360 Docs, BIM 360 Design, Fusion 360, Fusion Team, AutoCAD Web en Mobile, en Shotgun te werken.


Meer over deze actie

Thuiswerken met Autodesk software


Werkt u met Autodesk software en wilt u thuiswerken? Dat kan, mits u met een aantal zaken rekening houdt. Belangrijk is dat u over een workstation en internetverbinding van voldoende capaciteit beschikt, én een licentie die u in staat stelt buiten het bedrijfsnetwerk met Autodesk software te werken. We zetten de mogelijkheden voor u op een rijtje.


Toegang tot data op een bedrijfsnetwerk


Werkt uw bedrijf nog niet met Autodesk BIM 360 of Vault in de cloud, dan is toegang tot data, werkbestanden en documenten wellicht anders in te richten.

Denk aan een fileserver met een VPN-verbinding of MS Sharepoint. Of uw bedrijf kiest ervoor alle bestanden in de cloud op te slaan.


Samenwerken met Autodesk BIM 360


Autodesk BIM 360 is de beste oplossing om bouwkundige ontwerp- en engineering-teams in de cloud te laten samenwerken. Waar de teamleden zich ook bevinden.

Lees hier hoe uw bedrijf zijn ontwerp- en/of engineeringactiviteiten naar de cloud kan opschalen en wat ICN Solutions daarbij kan betekenen.


Ergonomisch verantwoord


Werkt u thuis of ergens anders buiten uw kantooromgeving? Let dan ook daar goed op de ergonomie. Intensief gebruik van een standaard computermuis kan tot RSI leiden. Door een standaard muis (of liever nog een CadMouse) samen met een SpaceMouse te gebruiken, wordt de CAD workflow voor een architect, designer, modelleur of engineer een stuk ergonomischer en gezonder.


3Dconnexion Space Mouse Pro

Online training Autodesk Inventor


ICN Training Center verzorgt in de maanden april en mei 2020 een aantal online trainingen voor Autodesk Inventor. Beginnende of gevorderde gebruikers kunnen vanuit huis – of waar dan ook – via een internetverbinding aan een training deelnemen.


ICN Traning Center
Thuiswerken met Autodesk Inventor en Vault

Advies van onze Autodesk Application Engineer

Om thuis met Vault Data Management te kunnen werken, moet er verbinding worden gemaakt met de server waarop Vault draait. Dit kan op verschillende manieren. We hebben voor u een e-paper klaargezet met informatie over thuiswerken met Inventor en Vault.

Laat hieronder uw gegevens achter, daarna kunt u direct de e-paper downloaden.


© 2020 ICN Solutions. All rights reserved.