Cases

Voor een systeembouwer die hoofdzakelijk thuis is op de markt van de Nederlandse utiliteitsbouw biedt een Revit-applicatie die volledig is afgestemd op de Nederlandse bouwpraktijk belangrijke voordelen. Wat dat betreft vindt Rens Hoevenaars dat Unibouw met de overstap naar Autodesk Revit en de 3B Werkmethodiek een logische keuze heeft gemaakt. "Revit is een puur Amerikaans programma. De extra meerwaarde van de 3B Werkmethodiek is dat wij nu op het gebied van tekenen en BIM ook het meest vooruitstrevende programma in huis hebben dat voldoet aan de Nederlandse eisen. Een bijkomend voordeel is de Nederlandstalige handleiding en uitleg voor het maken van Families. Dat zorgt voor een groot gebruikersgemak", zegt Rens Hoevenaars. Hij legt uit dat de vele handige tools in de 3B Werkmethodiek in de dagelijkse praktijk onmisbaar zijn. "Zo maken wij veelvuldig gebruik van de 3B tool 'Ontwerp kozijn'. Door lengte en breedte in te geven, genereert het programma automatisch een kozijn. Ideaal om in de schetsontwerpfase snel en eenvoudig kozijnen te tekenen. Andere handige tools zijn de Sheet configurator en de Batchprint, waarmee je automatisch tekeningen kunt genereren en heel efficiënt printopdrachten kunt uitvoeren."

Family manager

De 3B Werkmethodiek is perfect afgestemd op de Nederlandse bouwpraktijk en omvat een bibliotheek met meer dan 3.000 bouwkundige elementen (Families) voor Autodesk Revit. "Naast deze standaard bibliotheek hebben wij een eigen bibliotheek samengesteld met specifieke Families die voor ons als systeembouwer van belang zijn", verduidelijkt Rens Hoevenaars. "Ook hierbij bewijst de 3B Werkmethodiek zijn meerwaarde: met behulp van de zogeheten Family manager kun je bibliotheken afzonderlijk beheren, gewoonweg door een vinkje aan of uit te zetten. Dat heeft meerdere voordelen: je behoudt altijd overzicht, je houdt je eigen bibliotheek zuiver (ook na een periodieke update door ICN Solutions) en je kunt heel gericht op Families filteren."

Tijdwinst
UnibouwElke dag ontdekt Unibouw weer nieuwe voordelen van de 3B Werkmethodiek. "Voor ons is het bijvoorbeeld van belang om snel en automatisch de totale hoeveelheden gevels, binnenwanden, glasoppervlakten of kozijnen in een bepaald project te berekenen", vervolgt de bouwkundig tekenaar. "Vooral de 3B tools 'Kozijnenstaat' en 'Parameter manager' zijn daarbij handige hulpmiddelen. Dat levert belangrijke tijdwinst op. Daarnaast zijn wij druk in de weer met de 3B Bouwbesluit Module. Deze module gebruiken wij nu al voor het maken van Bouwbesluittekeningen en oppervlakteberekeningen. En in de nabije toekomst zijn wij ook van plan om er zelf EPN (Energie Prestatie Norm)-berekeningen mee te gaan uitvoeren."

Webinars
Behalve over de 3B Werkmethodiek op zich is Unibouw ook te spreken over de ondersteuning door ICN Solutions. "Als er vragen zijn, staan de helpdeskmedewerkers meteen voor ons klaar en inhoudelijk zijn zij goed op de hoogte", vertelt Rens Hoevenaars. "Wij zijn ook heel tevreden over de trainingen en cursussen van ICN Solutions. Met name van de jaarlijkse updatetrainingen maken wij dankbaar gebruik. En tijdens de geregelde webinars is er volop gelegenheid om onze mening te geven over bepaalde 3B tools. Vervolgens gaan de specialisten van ICN Solutions aan de slag om die tools aan te passen of nog verder te verbeteren. Daardoor blijft de 3B Werkmethodiek altijd bij de tijd!"

 

LAST MINUTE TRAININGEN

  • Er zijn geen last minutes beschikbaar.

 

WEBINARS - SEMINARS

  • Er staan momenteel geen webinars of seminars op de planning.

 

footer autodesk
footer hp
footer bimloket