Autodesk Vault ondersteunt multidisciplinaire samenwerking bij BKL Engineering

”De specialisten van ICN Solutions zijn goed op de hoogte van onze problematiek”

De tijd dat een constructeur in zijn eentje aan één ontwerp werkte, ligt allang achter ons. Tegenwoordig zijn werktuigbouwkundige constructies veelal het resultaat van teamwork. Een professioneel gegevensbeheer is daarbij een eerste vereiste. Dankzij een combinatie van Autodesk Inventor met Vault slaagt BKL Engineering in het Brabantse Nuenen erin om een veilige centrale verzamelplaats voor al haar ontwerpdata te creëren.

BKL Engineering

Lees meer: BKL

3D CAD-software biedt Mevi inzicht in constructies

”Ontwerpen in 3D zorgt voor minder fouten”

Het reduceren van fouten in de ontwerpfase en een efficiënt productieproces hebben bij engineeringbedrijven de hoogste prioriteit. 3D CAD-software is daarbij onmisbaar. “Alleen al vanwege het feit dat het de ontwerper veel meer inzicht geeft in zijn constructies”, zegt constructeur Maarten de Koning van Mevi Fijnmechanische Industrie B.V. in Helmond.

Mevi Fijnmechanische Industrie

Lees meer: Mevi

Arcadis tekende voor BIM-ontwerp van tien metrostations aan Gold Line in Qatar

”What you see is what you get”

Qatar zit midden in de voorbereiding op het WK Voetbal in 2022. Daarvoor wordt ook volop geïnvesteerd in de nodige infrastuctuur. In de hoofdstad Doha worden in recordtijd vier metrolijnen aangelegd. Voor de tien metrostations aan de zogeheten Gold Line verzorgde advies- en ingenieursbureau Arcadis het complete afbouwontwerp. Bij dit BIM-project werkten tot wel honderd medewerkers van Arcadis in binnen- en buitenland succesvol samen in één en hetzelfde Autodesk Revit-model.

Arcadis Design and Consultancy

Lees meer: Arcadis

Behrtel Ontwerp- & Bouwadvies werkt efficiënter dankzij 3D CAD-software

Gelinkte 3D-modellen zijn tijdbesparend

BIM is een vaste waarde binnen de bouwbranche. Niet alleen voor grote architectenbureaus, maar ook voor eenmansbedrijven bewijst Building Information Modeling zijn meerwaarde. Een goed voorbeeld daarvan is Behrtel Ontwerp- & Bouwadvies in het Brabantse Bergeijk. Eigenaar Ronald Behrtel over de voordelen van BIM: “Dankzij samenwerking met andere bouwpartners in een 3D-model voorkom je bijvoorbeeld dubbel tekenwerk. Dat bespaart veel tijd.”

Behrtel Ontwerp- & Bouwadvies

Lees meer: Behrtel Ontwerp- en Bouwadvies