BCK Holland vindt zijn draai met 3D CAD-software

”Complexe producten tekenen is eenvoudiger in 3D”

Voor werktuigbouwkundige bedrijven is de overstap van het werken in 2D naar 3D allang geen punt van discussie meer, maar eerder pure noodzaak. BCK Holland uit Waalwijk − vooraanstaand producent van onder andere bandtransporteurs, modulaire kettingtransporteurs, rollenbanen en draaitafels − was er wat dat betreft op tijd bij. “Dankzij 3D-pakketten zijn wij in staat geweest om ons assortiment uit te breiden met complexere producten”, zegt Technical Manager Rik de Greef.

BCK Holland

Lees meer: BKC Holland

Zonneveld ingenieurs communiceert in de cloud met Collaboration for Revit

”Met z’n allen continu inzage in actuele projectstatus”

Het multidisciplinair samenwerken in één en hetzelfde BIM-model is allang niets nieuws meer in de bouw. Revit Server is hiervoor bijvoorbeeld een beproefde methode. De volgende stap is om alle projectgegevens en designdata in een cloud-omgeving op te slaan en te delen. Hiervoor heeft Autodesk Collaboration for Revit ontwikkeld. Bij het project Kunstenpand in Rotterdam-Zuid maakte Zonneveld ingenieurs voor het eerst kennis met deze cloud-toepassing van de toekomst.

Zonneveld ingenieurs

Lees meer: Zonneveld ingenieurs

Autodesk Vault ondersteunt multidisciplinaire samenwerking bij BKL Engineering

”De specialisten van ICN Solutions zijn goed op de hoogte van onze problematiek”

De tijd dat een constructeur in zijn eentje aan één ontwerp werkte, ligt allang achter ons. Tegenwoordig zijn werktuigbouwkundige constructies veelal het resultaat van teamwork. Een professioneel gegevensbeheer is daarbij een eerste vereiste. Dankzij een combinatie van Autodesk Inventor met Vault slaagt BKL Engineering in het Brabantse Nuenen erin om een veilige centrale verzamelplaats voor al haar ontwerpdata te creëren.

BKL Engineering

Lees meer: BKL

3D CAD-software biedt Mevi inzicht in constructies

”Ontwerpen in 3D zorgt voor minder fouten”

Het reduceren van fouten in de ontwerpfase en een efficiënt productieproces hebben bij engineeringbedrijven de hoogste prioriteit. 3D CAD-software is daarbij onmisbaar. “Alleen al vanwege het feit dat het de ontwerper veel meer inzicht geeft in zijn constructies”, zegt constructeur Maarten de Koning van Mevi Fijnmechanische Industrie B.V. in Helmond.

Mevi Fijnmechanische Industrie

Lees meer: Mevi