Automatisering van productie begint met generative design


Productieautomatisering en generative design

Als fabrikant bent u inmiddels zeker bekend met het concept van generative design (generatief ontwerp), maar er bestaat nog steeds verwarring over de werkelijke definitie.

Velen in de maakindustrie zien generative design slechts als een soort optimalisatieproces of een procedure om te modelleren. Maar in werkelijkheid is generative design een ingrijpender verandering in aanpak dan dat. Het is een door kunstmatige intelligentie aangedreven proces dat zich deels in de cloud afspeelt om op innovatieve wijze duizenden mogelijkheden te verkennen, in plaats van alleen overtollig materiaal te verwijderen uit een idee dat u al had (dat is namelijk optimalisatie).

Als u dat weet, bent u hopelijk al overtuigd van de revolutionaire mogelijkheden de generative design biedt voor de toekomst van productieautomatisering. Het is ook goed te weten dat deze technologie niet alleen nuttig is voor complexe geometrieën die alleen kunnen worden geproduceerd met technieken voor additieve productie zoals 3D printing. Alhoewel, veel van de voorbeelden van generative design die we tot nu toe hebben gezien, zijn ingewikkelde, vaak buitenaards ogende objecten die in metaal zijn geprint. Een reden daarvoor is dat de output van generative design niet is gebonden aan traditionele productiemiddelen. En als uw productiebedrijf zich geen miljoenen kostende 3D-metaalprinter van kan veroorloven, lijkt de technologie nauwelijks toegankelijk of relevant.

Lees het Engelstalige artikel


Contact

Europalaan 14 – 18
5232 BC ‘s-Hertogenbosch
Postbus 3302
5203 DH ‘s-Hertogenbosch

info@icn-solutions.nl
+31 73 750 6 750

KvK: 16089072
BTW: NL809917178B01

Partners

Autodesk Gold Partner
HP Gold Partner
CADexpress
BIM Basis

© 2021 ICN Solutions. All rights reserved.