AutoCAD 2020 werkt samen in de cloud met MS OneDrive en Box


De nieuwe versie van AutoCAD ontwerpsoftware zit boordevol nieuwe functies en uitbreidingen. Deze helpen je optimaal bij het ontwerpen en vormgeven van jouw ideeën.

Een abonnement op AutoCAD 2020 geeft je bovendien toegang tot een aantal specialistische toolsets, de AutoCAD webversie en verschillende mobiele apps. Dankzij cloudopslag en integratie met andere Autodesk producten kunnen ontwerpers overal samenwerken om alles te maken wat ze maar willen.

Nieuw donker thema geeft duidelijkheid

AutoCAD 2020 en alle gespecialiseerde toolsets hebben een frisse nieuwe look. Het donkere thema heeft een moderne donkerblauwe, goed zichtbare interface. Deze is met name ontworpen om contrastverbeteringen en scherpere pictogrammen weer te geven.

AutoCAD dark skin

Prestatieverbeteringen versnellen het werk

Het opslaan van je werk gebeurt in AutoCAD 2020 in een halve seconde: één seconde sneller dan je gewend bent. Over een jaar bekeken, kan dat uren aan tijd besparen. In slechts één jaar besparen alle AutoCAD gebruikers met deze nieuwe release gezamenlijk 80 werkjaren! Voor solid state harde schijven is de installatietijd van AutoCAD 2020 de helft sneller.

Resultaten in één oogopslag bekijken

Met de nieuwe Quick Measure-tool is het meten van afstanden in AutoCAD 2020 sneller dan ooit. In 2D-tekeningen meet je afmetingen door simpelweg met de muis te bewegen. Dimensies, afstanden en hoeken worden dynamisch weergegeven als je met de muis over en tussen objecten beweegt.

Efficiënt blokken toevoegen

Met het nieuwe Blokken-palet voeg je gemakkelijker blokken in vanuit galeries, die meest recent gebruikte blokken laten zien. Deze kun je filteren om snel het blok te vinden dat je nodig hebt. Je sleept een of meer blokken uit de tabbladen en plaatst die in een tekening. Door die stappen op te slaan kun je de plaatsing makkelijk en snel herhalen.

Snel blokken toevoegen

Tekeningen opschonen met Purge

De Purge-functie is opnieuw ontworpen om het opschonen van tekeningen te vereenvoudigen. Verwijder meerdere overbodige objecten in één keer met behulp van een gemakkelijk te maken selectie en een zichtbaar voorbeeldgebied. De knop Find Non-Purgeable Items helpt je te bekijken waarom bepaalde items niet kunnen worden opgeschoond.

Vergelijk tekeningversies in één venster

De vorig jaar geïntrodueerde DWG Compare-functie is verder doorontwikkeld. Deze functie is een nuttig hulpmiddel bij het samenwerken en vergelijken van tekeningen die mogelijk door iemand anders zijn bijgewerkt. Je kunt nu twee versies van een tekening vergelijken zonder het huidige venster te verlaten. De gewenste wijzigingen kun je real-time in de huidige tekening importeren. Via de nieuwe DWG Compare-werkbalk schakel je snel de vergelijking in of uit.

AutoCAD werkt samen met Microsoft en Box

Als je bestanden opslaat in Microsoft OneDrive of Box, heb je vanaf nu gestroomlijnde workflows en kun je altijd en overal toegang krijgen tot elk DWG-bestand met AutoCAD. De samenwerking met Microsoft en Box effent de weg voor soepele en efficiënte workflows om een hogere productiviteit te bereiken. Je kunt online in AutoCAD werken en bestanden direct in de cloud opslaan. Nu kun je snel ieder DWG-bestand dat is opgeslagen in Microsoft OneDrive en Box met een druk op de knop openen in de AutoCAD webapp. Deze app kun je in een webbrowser op vrijwel iedere computer uitvoeren. Je hoeft dus zelfs AutoCAD niet op je computer te installeren om tekeningen te openen, bekijken en bewerken.

“In de snelle bedrijfsomgeving van vandaag willen onze klanten bedrijfsprocessen versnellen en samenwerking op de werkvloer stimuleren, terwijl ze werken met een flexibele, best beschikbare IT-stack,” zegt Jeetu Patel, chef productontwikkeling bij Box. “We zijn verheugd dat onze klanten eenvoudig toegang hebben tot hun DWG-bestanden die met de AutoCAD webapp in Box zijn opgeslagen om altijd en overal hun werk te doen.”

Deze integratie met cloudopslag versnelt het openen van bestanden en maakt sneller samenwerken mogelijk, omdat je tekeningen in realtime kunt bekijken en bewerken. Je kunt bijgewerkte bestanden opslaan in OneDrive en Box zonder de AutoCAD webapp te verlaten. Zo werk je ongestoord verder.

Samenwerking in de cloud

De samenwerking met Microsoft en Box biedt ook flexibiliteit. Als je bijvoorbeeld DWG-bestanden in de Autodesk cloud hebt opgeslagen, kun je deze inclusief hun Xref’s openen op elk apparaat met AutoCAD desktop-, web- of mobiele apps. Hetzelfde geldt als je DWG-bestanden zijn opgeslagen in Microsoft OneDrive of Box, ook als Xref’s daarbij niet worden meeverpakt. Dankzij deze cloudmogelijkheden kunt je bestanden opslaan waar je maar wilt en ze gemakkelijk openen in AutoCAD, op kantoor, op de werklocatie en onderweg.

“We zijn zeer verheugd om samen te werken met Autodesk, een leider in de CAD-industrie, om onze klanten meer kracht en flexibiliteit te geven in hun workflow,” zegt Mike Ammerlaan, directeur van het 365 Ecosystem bij Microsoft. “Onze klanten kunnen alles ontwerpen en maken, omdat ze nu hun DWG-bestanden opgeslagen in OneDrive en SharePoint kunnen openen met AutoCAD op het bureaublad en de AutoCAD web- en mobiele apps.”

Download AutoCAD 2020 direct

Ben je er klaar voor om deze nieuwe functies te ontdekken? De hierboven genoemde innovaties zijn niet alleen beschikbaar in AutoCAD 2020, maar ook in AutoCAD LT 2020. Als je een abonnement hebt, ga dan naar je Autodesk-account en download nog vandaag de nieuwste AutoCAD 2020 release.

Heb je nog geen abonnement, maar wil je kennismaken met AutoCAD 2020 of AutoCAD LT 2020? Neem met ons contact op en we vertellen je hoe je snel aan een gratis 30-dagen proefversie komt om mee aan de slag te gaan. E-mail ons op info@icn-solutions.nl of bel 073 750 6 750.


Contact

Europalaan 14 – 18
5232 BC ‘s-Hertogenbosch
Postbus 3302
5203 DH ‘s-Hertogenbosch

info@icn-solutions.nl
+31 73 750 6 750

KvK: 16089072
BTW: NL809917178B01

Partners

Autodesk Gold Partner
HP Gold Partner
CADexpress
BIM Basis

© 2021 ICN Solutions. All rights reserved.