Actueel

AEC Excellence Award 2019

AEC Excellence Award voor innovatieve projecten

Autodesk reikt dit jaar weer de AEC Excellence Awards uit. Deze prestigieuze prijs is in het leven geroepen voor architecten en bouwkundigen die de grenzen van technologie en innovatie verleggen.

Lees meer...

AutoCAD 2020

AutoCAD 2020 werkt samen in de cloud met MS OneDrive en Box

De nieuwe versie van AutoCAD ontwerpsoftware zit boordevol nieuwe functies en uitbreidingen. Deze helpen je optimaal bij het ontwerpen en vormgeven van jouw ideeën.

Lees meer...

Onderwater architectuur

Wordt leven onder water voor mensen ooit realiteit?

Het heelal en oceanen hebben één ding gemeen: beide bevatten heel veel onontdekt gebied. De Amerkaanse National Oceanic and Atmospheric Association (NOAA) schat in dat ondanks dat oceanen meer dan tweederde van het aardoppervlak in beslag nemen, meer dan 80% van de oceaanbodem niet in kaart is gebracht en buiten ons zichtveld blijft. Gelukkig zijn de wonderen van de diepzee steeds toegankelijker; en gemakkelijker te bereiken dan die van de ruimte. Wie weet wordt de sci-fi visie van een leven onder water voor mensen ooit realiteit. Lees hier het (Engelstalige) artikel over onderwater-architectuur

3B logo klein header

Sneller modelleren voor de Nederlandse bouwpraktijk

ICN Solutions kondigt een nieuwe release aan van 3B Tools 2019 en 3B Bouwbesluit 2.0. Effectiever en sneller werken met Autodesk Revit.

Lees meer...

Roboy de menselijke robot

Een robot met menselijke trekken

Roboy 2.0 is een ambitieus interdisciplinair project aan de Technische Universiteit van München in Duitsland om een ​​robot te ontwerpen die zo veel mogelijk op een mens lijkt. Roboy kan al fietsen, handen schudden en xylofoon spelen. Tegen 2020 kan de robot medische basisdiagnostiek uitvoeren.Lees het (Engelstalige) artikel.