Voets & Donkers maakt opdrachtgevers enthousiast met 3D-ontwerpen

Wij werken op het snijvlak van bouw en werktuigbouw"

Van oudsher zijn de werktuigbouw en de bouw gescheiden werelden. Deze splitsing spiegelt zich ook af op softwareniveau. Zo is Autodesk Inventor hét pakket voor de werktuigbouw, terwijl in de bouw Autodesk Revit de boventoon voert. Een bedrijf dat beide disciplines als geen ander combineert, is Voets & Donkers uit het Brabantse Schijndel, specialist in koelinstallaties en luchtbehandelingssystemen.

Logo Voets Donkers RGB

Lees meer: Voets & Donkers

PIM-systeem levert forse tijdbesparing op voor Schutte bouw & ontwikkeling

"Terugvinden projectinformatie gaat snel en eenvoudig"

Voor het beheren en beheersen van de toenemende stroom aan projectinformatie is een Project Informatie Management (PIM)-systeem geen overbodige luxe. Maar verdient zo'n investering zichzelf wel snel genoeg terug? In het geval van Schutte bouw & ontwikkeling kan die vraag volmondig met 'ja' worden beantwoord. "Alleen al het feit dat wij specifieke projectinformatie nu veel sneller kunnen vinden, levert een tijdbesparing op van maar liefst 150 uur per week!", zegt BIM-coördinator Pascal van der Moolen van het Zwolse bedrijf.

Schutte bouw ontwikkeling

Lees meer: Schuttebouw

N Architecten

Uitbreiding winkelcentrum Makado Beek volledig uitgevoerd in BIM

“Inzicht in elkaars werk is essentieel”

 

01 N-ArchitectenBIM is een nieuwe manier van samenwerken in de bouwkolom, gebaseerd op transparantie en vertrouwen. De kunst is om dat ook in de praktijk te brengen. Een schoolvoorbeeld van zo'n succesvolle ketensamenwerking is de nieuwbouw en verbouw van winkelcentrum Makado in het Limburgse Beek. Voor N Architecten uit Maastricht is dit een van de eerste grootschalige projecten die volledig in BIM worden uitgevoerd.

Lees meer: N Architecten

Gröninger Cleaning Systems

Gröninger Cleaning Systems levert wereldwijd reinigingssystemen

"Autodesk ideaal bij ontwerp tankreinigingsinstallaties"

01 groninger

De kracht van de Autodesk Product Design Suite zit vooral in de combinatie van de verschillende softwarepakketten. Ook Gröninger Cleaning Systems, de wereldwijd opererende Rotterdamse ontwerper en fabrikant van reinigingssystemen, kan dat onderstrepen. Bij het ontwerp van tankreinigingsinstallaties maakt Manager Engineering & Projects Harold Maasland dankbaar gebruik van het veelzijdige karakter van de Autodesk-software.

Lees meer: Gröninger Cleaning Systems